5 gode grunde til du skal vælge LCHF

LCHF står for Low Carb High Fat. En LCHF kur skal dog nærmere ses som en livsstilsændring fremfor en slankekur. LCHF LCHF kur går kort sagt ud på at få en begrænset mængde af kulhydrater, men med en masse, sunde fedtstoffer, og en moderat mængde af protein. Derfor vil det typisk være de forarbejdede madvarer, som man på en LCHF kur skal begrænse sit indtag af. Der kan derfor være mange fordele ved LCHF for både dit helbred og vægttab. Derfor vil vi komme nærmere ind på 5 gode grunde til at du skal vælge en LCHF kur.

Kuren, der kan øge dit vægttab

LCHF kuren kan vise sig at være et effektivt middel til vægttab. Det høje niveau af fedtstoffer, gør ofte at folk ofte taber sig hurtigere ved samtidigt at mindske deres indtag af kulhydrater, end ved et lavt niveau af fedtstoffer og højt indtag af kulhydrater.

En kur, der er til at overholde

I modsætning til på mange andre slankekure, behøver du ikke føle dig begrænset på LCHF. Med LCHF\’s grundprincip om et højt fedtniveau, kan du trygt læne dig tilbage og nyder lækker mad med god samvittighed. LCHF indbyder tværtimod til, at man ikke blot behøver leve af frugt og grønt, men at man godt kan nyde en lækker bøf, der er stegt i godt med smør med god samvittighed.

LCHF dæmper din appetit

Når man begrænser sit indtag af kulhydrater, og istedet spiser mere fedt og protein, skaber det en større mæthedsfornemmelse i kroppen. Det resulterer derfor ofte i et lavere indtag af kalorier, men uden at man bliver nødt til at gå sulten i seng eller nøjes, da kroppen bliver fyldt med madvarer, der skaber en større mæthedsfornemmelse. 

Kom af med din sukkertrang

For mange kan sukker være en stor afhængighed. Efter LCHF kurens grundprincipper, er indtaget af sukker og sukkerholdige varer begrænset. Derfor kan LCHF være med til at du kan komme af med denne sukkertrang og de trælse bivirkninger, som typisk følger med sukkerafhængigheden.

Mindsker risikoen for livsstilssygdomme

En LCHF kur kan også være særlig effektiv, hvis man har sukkersyge eller andre livsstilssydomme, og samtidig mindske risikoen for at få disse livsstilssygdomme. Ved at mindske niveauet af kylhydrater på LCHF, kan blodtrykket og insulinniveauet ofte falde ret drastisk. Derved minskes riskoen også for mange af de alvorlige nyre og hjertessydomme, og LCHF har således mange fordele set i forhold til din sundhed. 

LCHF står for Low Carb High Fat. En LCHF kur skal dog nærmere ses som en livsstilsændring fremfor en slankekur. LCHF LCHF kur går kort sagt ud på at få en begrænset mængde af kulhydrater, men med en masse, sunde fedtstoffer, og en moderat mængde af protein. Derfor vil det typisk være de forarbejdede madvarer, som man på en LCHF kur skal begrænse sit indtag af. Der kan derfor være mange fordele ved LCHF for både dit helbred og vægttab. Derfor vil vi komme nærmere ind på 5 gode grunde til at du skal vælge en LCHF kur.

Kuren, der kan øge dit vægttab

LCHF kuren kan vise sig at være et effektivt middel til vægttab. Det høje niveau af fedtstoffer, gør ofte at folk ofte taber sig hurtigere ved samtidigt at mindske deres indtag af kulhydrater, end ved et lavt niveau af fedtstoffer og højt indtag af kulhydrater.

En kur, der er til at overholde

I modsætning til på mange andre slankekure, behøver du ikke føle dig begrænset på LCHF. Med LCHF\’s grundprincip om et højt fedtniveau, kan du trygt læne dig tilbage og nyder lækker mad med god samvittighed. LCHF indbyder tværtimod til, at man ikke blot behøver leve af frugt og grønt, men at man godt kan nyde en lækker bøf, der er stegt i godt med smør med god samvittighed.

LCHF dæmper din appetit

Når man begrænser sit indtag af kulhydrater, og istedet spiser mere fedt og protein, skaber det en større mæthedsfornemmelse i kroppen. Det resulterer derfor ofte i et lavere indtag af kalorier, men uden at man bliver nødt til at gå sulten i seng eller nøjes, da kroppen bliver fyldt med madvarer, der skaber en større mæthedsfornemmelse. 

Kom af med din sukkertrang

For mange kan sukker være en stor afhængighed. Efter LCHF kurens grundprincipper, er indtaget af sukker og sukkerholdige varer begrænset. Derfor kan LCHF være med til at du kan komme af med denne sukkertrang og de trælse bivirkninger, som typisk følger med sukkerafhængigheden.

Mindsker risikoen for livsstilssygdomme

En LCHF kur kan også være særlig effektiv, hvis man har sukkersyge eller andre livsstilssydomme, og samtidig mindske risikoen for at få disse livsstilssygdomme. Ved at mindske niveauet af kylhydrater på LCHF, kan blodtrykket og insulinniveauet ofte falde ret drastisk. Derved minskes riskoen også for mange af de alvorlige nyre og hjertessydomme, og LCHF har således mange fordele set i forhold til din sundhed.