Sov godt og få mere ud af din sport

Søvnens betydning for sport og træning er et overset fænomen. Ofte har du som sportsudøver styr på at spise sund kost, bruge det rigtige træningsudstyr og sørge for god balance mellem træningspas og hviledage. Men der er gode grunde til at du skaber optimale rammer for en god søvn, da det faktisk er med til at give dig endnu mere udbytte af din træning:

Din krop reparerer sig selv under søvnen

Hvis du f.eks. har dyrket sport, er din søvn en vigtig faktor bagefter. Kroppen går igang med at reparere de naturlige vævsskader, som sker under sport. Immunforsvaret, cellereparationen og kønshormonerne er på sit højeste, mens du sover. Det sker under den første del af søvnen. Senere kommer den del af søvnen, hvor hjernen genopbygger sig selv, dvs. under drømmesøvnen. Søvnen er en basal, helsende kur til sind og krop. God søvn øger din koncentration og giver et boost til humøret og energien. Hvis du f.eks. vil vide mere om badminton, sportsglæde og søvnens betydning, så læs mere her

Sørg for at sove godt og bliv skarpere til din sport

Hvis du oplever dårlig søvnkvalitet, f.eks. afbrudt søvn, problemer med at falde i søvn og tankemylder om natten, kan det gå ud over søvnens kvalitet og din sportspræstation. Det er derfor vigtigt at skabe optimale rammer for din søvn. F.eks. er det en rigtig god investering at købe en seng, med rigtig god komfort. Du bruger din krop godt og grundigt igennem en gennemsnitlig levetid:

  • Du trækker vejret 672 millioner gange
  • Du går ca. 20.000 km – det svarer til en halv gang rundt om Jorden
  • Dit hjerte slår fire milliarder gange

I løbet af din levetid, vil du komme til at sove i ca. 27 år. Søvnen er i den forbindelse af afgørende betydning for dit helbred og udbyttet af træning og sport. Den heldige nyhed er at når du dyrker sport, har du rigtigt gode betingelser for at få en sund søvn. Du sover langt bedre, når du har fået rørt kroppen grundigt. Sport er med til at reducere stress og højne humøret. 

Hvor mange timer skal du sove for at få mere ud af din sport?

Det er der ikke et entydigt svar på, da søvnbehovet varierer fra person til person. Når du får nok søvn, vågner du veludhvilet og er tilpas igennem hele dagen. Søvnbehovet er typisk på mellem 7 og 9 timer for unge voksne og midaldrende, mens ældre mennesker ofte sover færre timer. 

 

Søvnens betydning for sport og træning er et overset fænomen. Ofte har du som sportsudøver styr på at spise sund kost, bruge det rigtige træningsudstyr og sørge for god balance mellem træningspas og hviledage. Men der er gode grunde til at du skaber optimale rammer for en god søvn, da det faktisk er med til at give dig endnu mere udbytte af din træning:

Din krop reparerer sig selv under søvnen

Hvis du f.eks. har dyrket sport, er din søvn en vigtig faktor bagefter. Kroppen går igang med at reparere de naturlige vævsskader, som sker under sport. Immunforsvaret, cellereparationen og kønshormonerne er på sit højeste, mens du sover. Det sker under den første del af søvnen. Senere kommer den del af søvnen, hvor hjernen genopbygger sig selv, dvs. under drømmesøvnen. Søvnen er en basal, helsende kur til sind og krop. God søvn øger din koncentration og giver et boost til humøret og energien. Hvis du f.eks. vil vide mere om badminton, sportsglæde og søvnens betydning, så læs mere her

Sørg for at sove godt og bliv skarpere til din sport

Hvis du oplever dårlig søvnkvalitet, f.eks. afbrudt søvn, problemer med at falde i søvn og tankemylder om natten, kan det gå ud over søvnens kvalitet og din sportspræstation. Det er derfor vigtigt at skabe optimale rammer for din søvn. F.eks. er det en rigtig god investering at købe en seng, med rigtig god komfort. Du bruger din krop godt og grundigt igennem en gennemsnitlig levetid:

  • Du trækker vejret 672 millioner gange
  • Du går ca. 20.000 km – det svarer til en halv gang rundt om Jorden
  • Dit hjerte slår fire milliarder gange

I løbet af din levetid, vil du komme til at sove i ca. 27 år. Søvnen er i den forbindelse af afgørende betydning for dit helbred og udbyttet af træning og sport. Den heldige nyhed er at når du dyrker sport, har du rigtigt gode betingelser for at få en sund søvn. Du sover langt bedre, når du har fået rørt kroppen grundigt. Sport er med til at reducere stress og højne humøret. 

Hvor mange timer skal du sove for at få mere ud af din sport?

Det er der ikke et entydigt svar på, da søvnbehovet varierer fra person til person. Når du får nok søvn, vågner du veludhvilet og er tilpas igennem hele dagen. Søvnbehovet er typisk på mellem 7 og 9 timer for unge voksne og midaldrende, mens ældre mennesker ofte sover færre timer.