Gør arbejdet til en leg i køkkenet med en alsidig køkkenmaskine

Det går stærkt i danskernes hverdag: Med arbejde, familieliv, venskaber og fritidsinteresser. I en travl hverdag er det en lettelse at få hjælp til at lave sunde, velsmagende retter, som familien kan samles om efter en begivenhedsrig dag. Køkkenmaskiner er f.eks. udstyr, som kan lette arbejdet i køkkenet på rigtig mange måder. 

Hvad kan køkkenmaskiner hjælpe dig med i køkkenet?

En køkkenmaskine er et lille vidunder, som kan røre, hakke, snitte, purere og blende ingredienser. En god køkkenmaskine har gerne som minimum tre dele: 

  • K-spade
  • Dejkrog
  • Piskeris

K-spaden er f.eks. er en røredel, som du sikkert kommer til at bruge rigtigt meget, hvis du køber en køkkenmaskine. K-spaden er nemlig meget velegnet til kagedej, sprøde kiks eller knækbrød. Du kan også lave småkagedej eller mørdej med K-spaden, som nænsomt og effektivt ælter dejen rundt, til den har en lækker og luftig konsistens.  

Dejkrogen bruges til at ælte gærdej. Istedet for at bakse med dej, der klistrer fast til køkkenbordet, eller risikere at komme for meget mel i dejen, kan du lade køkkenmaskinen om at ælte dejen for dig. Du kan lave dejligt friskbagt brød, lune boller eller måske en velsmagende pizza? Kun fantasien sætter grænser. 

Køkkenmaskinens piskeris er også et meget alsidigt redskab: Du kan piske luftige, seje æggehvider til marengs, pavlova eller macarons. Eller lade piskeriset om at lave en lækker pandekagedej eller tempuradej? Piskeriset klarer piskningen, også hvis du skal lave flødeskum, med en perfekt konsistens som resultat. 

Hvilke andre former for tilbehør har en køkkenmaskine?

 K-spaden, dejkrogen og piskeriset er som sagt det grundlæggende tilbehør, som man bør forvente er med i en god køkkenmaskine. Men du får endnu mere ud af køkkenmaskinen ved at vælge tilbehør, som hjælper dig med de ting, som du gerne vil tilberede, men måske synes er lidt for tidskrævende i hverdagen. Tilbehøret sættes på køkkenmaskinen, som herefter sørger for at lave arbejdet for dig. Her er to eksempler på tilbehør:

En blender kan f.eks. hjælpe dig med at lave smoothies, supper, saucer eller knuse is til drinken. Du kan f.eks. lave forskellige smoothies med sunde ingredienser, som giver et sundhedsboost, f.eks, med gulerod, rødbede og fersken.  

Foodprocessoren er også et meget alsidigt tilbehør, som kan snitte, rive og hakke ingredienser. En god køkkenmaskine vil have flere forskellige blade, så du kan snitte tynde eller tykke skiver, rive fint eller ekstrafint – eller måske lave juliennestrimler. Med et groft rivejern kan du f.eks. tilberede ingredienser til en lækker kartoffelrösti, som sprødsteges på panden. 

 

 

Det går stærkt i danskernes hverdag: Med arbejde, familieliv, venskaber og fritidsinteresser. I en travl hverdag er det en lettelse at få hjælp til at lave sunde, velsmagende retter, som familien kan samles om efter en begivenhedsrig dag. Køkkenmaskiner er f.eks. udstyr, som kan lette arbejdet i køkkenet på rigtig mange måder. 

Hvad kan køkkenmaskiner hjælpe dig med i køkkenet?

En køkkenmaskine er et lille vidunder, som kan røre, hakke, snitte, purere og blende ingredienser. En god køkkenmaskine har gerne som minimum tre dele: 

  • K-spade
  • Dejkrog
  • Piskeris

K-spaden er f.eks. er en røredel, som du sikkert kommer til at bruge rigtigt meget, hvis du køber en køkkenmaskine. K-spaden er nemlig meget velegnet til kagedej, sprøde kiks eller knækbrød. Du kan også lave småkagedej eller mørdej med K-spaden, som nænsomt og effektivt ælter dejen rundt, til den har en lækker og luftig konsistens.  

Dejkrogen bruges til at ælte gærdej. Istedet for at bakse med dej, der klistrer fast til køkkenbordet, eller risikere at komme for meget mel i dejen, kan du lade køkkenmaskinen om at ælte dejen for dig. Du kan lave dejligt friskbagt brød, lune boller eller måske en velsmagende pizza? Kun fantasien sætter grænser. 

Køkkenmaskinens piskeris er også et meget alsidigt redskab: Du kan piske luftige, seje æggehvider til marengs, pavlova eller macarons. Eller lade piskeriset om at lave en lækker pandekagedej eller tempuradej? Piskeriset klarer piskningen, også hvis du skal lave flødeskum, med en perfekt konsistens som resultat. 

Hvilke andre former for tilbehør har en køkkenmaskine?

 K-spaden, dejkrogen og piskeriset er som sagt det grundlæggende tilbehør, som man bør forvente er med i en god køkkenmaskine. Men du får endnu mere ud af køkkenmaskinen ved at vælge tilbehør, som hjælper dig med de ting, som du gerne vil tilberede, men måske synes er lidt for tidskrævende i hverdagen. Tilbehøret sættes på køkkenmaskinen, som herefter sørger for at lave arbejdet for dig. Her er to eksempler på tilbehør:

En blender kan f.eks. hjælpe dig med at lave smoothies, supper, saucer eller knuse is til drinken. Du kan f.eks. lave forskellige smoothies med sunde ingredienser, som giver et sundhedsboost, f.eks, med gulerod, rødbede og fersken.  

Foodprocessoren er også et meget alsidigt tilbehør, som kan snitte, rive og hakke ingredienser. En god køkkenmaskine vil have flere forskellige blade, så du kan snitte tynde eller tykke skiver, rive fint eller ekstrafint – eller måske lave juliennestrimler. Med et groft rivejern kan du f.eks. tilberede ingredienser til en lækker kartoffelrösti, som sprødsteges på panden.