Anpartsselskab – hjælp til ejeraftale

Går du sammen med et par kammerater eller andre kloge hoveder og overvejer at åbne en virksomhed så i kan begynde at tjene styrtende med penge? Så er det nok en god idé lige at have styr på jeres ApS basics og det med at have en ejeraftale – det kunne nemlig gå hen og spare jer for en del bøvl på længere sigt. 

Hvad består et ApS af i grove træk? I har jeres stiftelsesdokumenter, der skal forklare jeres respektive ejerandele og formål med virksomheden. I har jeres vedtægter, ejerbogen (som i kommer til at lære meget mere om herunder) og selvfølgelig jeres kapitalerklæring, som skal bevise at i rent faktisk har 40.000 kroner til at åbne virksomheden for.

Overstående juridiske dokumenter skal være både gyldige og formuleret jurdisk korrekt, ellers kunne det godt ende med at koste jer en del dyrere end hvad godt er. Netop af denne grund er der enormt mange iværksættere der får lidt hjælp fra advokater med at få strikket dette ordentligt sammen – det er bare værd at gøre ordentligt første gang. 

Hvad koster det så? 

Normaltvis koster det imellem de 1.000 og 2.000 kroner at få strikket de dokumenter sammen, som skal til for at få stiftet jeres selskab. Derudover anbefales det altid at få hjælp til selve stiftelsen, da erhvervsstyrelsen ofte ved bedst om man har den rigtige selskabsform eller ej.

Ejeraftaler – hvad er det?

Hvis i er 2 eller flere venner der har valgt at starte virksomheden sammen, så er det utroligt vigtigt at i husker at få lavet en ejeraftale til jer. Det er et internt dokument mellem de forskellige ejere der bestemmer forskellige ting – eksempelvis hvordan i griber situationen an, hvis to mennesker med lige meget stemmeandel er uenige og hvad der kommer til at ske, hvis der er nogen der på sigt gerne vil forlade selskabet og ønsker at sælge sin andel.

Ikke mange gør det

Selvom de burde det. Alle nystartede erhverv har god energi og positive mindsets, ingen regner med at det kan gå galt på sigt. Allerede før i starter virksomheden bør i have en plan for hvordan i griber det an, hvis det på et eller andet tidspunkt i fremtiden ikke kommer til at gå som i gerne vil have det.

Det er bedre at strikke en ejeraftale sammen nu og så være klar over processerne end det er ikke at have en og skulle finde ud af det on-the-go.

Går du sammen med et par kammerater eller andre kloge hoveder og overvejer at åbne en virksomhed så i kan begynde at tjene styrtende med penge? Så er det nok en god idé lige at have styr på jeres ApS basics og det med at have en ejeraftale – det kunne nemlig gå hen og spare jer for en del bøvl på længere sigt. 

Hvad består et ApS af i grove træk? I har jeres stiftelsesdokumenter, der skal forklare jeres respektive ejerandele og formål med virksomheden. I har jeres vedtægter, ejerbogen (som i kommer til at lære meget mere om herunder) og selvfølgelig jeres kapitalerklæring, som skal bevise at i rent faktisk har 40.000 kroner til at åbne virksomheden for.

Overstående juridiske dokumenter skal være både gyldige og formuleret jurdisk korrekt, ellers kunne det godt ende med at koste jer en del dyrere end hvad godt er. Netop af denne grund er der enormt mange iværksættere der får lidt hjælp fra advokater med at få strikket dette ordentligt sammen – det er bare værd at gøre ordentligt første gang. 

Hvad koster det så? 

Normaltvis koster det imellem de 1.000 og 2.000 kroner at få strikket de dokumenter sammen, som skal til for at få stiftet jeres selskab. Derudover anbefales det altid at få hjælp til selve stiftelsen, da erhvervsstyrelsen ofte ved bedst om man har den rigtige selskabsform eller ej.

Ejeraftaler – hvad er det?

Hvis i er 2 eller flere venner der har valgt at starte virksomheden sammen, så er det utroligt vigtigt at i husker at få lavet en ejeraftale til jer. Det er et internt dokument mellem de forskellige ejere der bestemmer forskellige ting – eksempelvis hvordan i griber situationen an, hvis to mennesker med lige meget stemmeandel er uenige og hvad der kommer til at ske, hvis der er nogen der på sigt gerne vil forlade selskabet og ønsker at sælge sin andel.

Ikke mange gør det

Selvom de burde det. Alle nystartede erhverv har god energi og positive mindsets, ingen regner med at det kan gå galt på sigt. Allerede før i starter virksomheden bør i have en plan for hvordan i griber det an, hvis det på et eller andet tidspunkt i fremtiden ikke kommer til at gå som i gerne vil have det.

Det er bedre at strikke en ejeraftale sammen nu og så være klar over processerne end det er ikke at have en og skulle finde ud af det on-the-go.