Er du sommercykelklar? Læs med her

Hvis der er én ting vi danskere er kendt for over hele verden, så er det at være helt tosset med at cykle rundt om sommeren. Vi har faktisk fået bygget et internationalt brand op om at være glade for at cykle, ret imponerende når man tænker over det. 

Om det er det faktum at Danmark er kold halvdelen af året så vi er ekstra glade når vi endelig kommer ud, eller om det er fordi Danmark er helt flad og nem at cykle rundt i er ikke til at sige – én ting kan dog slåes fast, vi går virkelig meget op i vores cykler.

Man skal ikke kigge længe rundt i byerne- eller på landevejene før man ser nogle der enten er ude på sin gamle og klassiske vintagecykel eller nogle der mest af alt lignede et par cykelryttere fra touren der er faret vildt. 

Uanset hvilken en af kategorierne du selv mener at du falder i, så bør du allerede nu overveje at gøre cyklen sommerklar, så du spiller for at bruge dyrebare soltimer på det, når sommeren kommer endeligt. 

Sådan gør du cyklen sommerklar

Den første ting du bør gøre er at vurdere hvad det helt præcist er der skal fikset på cyklen, der er ikke nogen grund til at skille hele cyklen ad, hvis ikke du kan optimere et eller andet i processen. 

Du bør desuden være klar over at cykler er ret komplekse og faktisk kræver en del specialværktøj der udelukkende er til cykler – hvis ikke du har dem kan du f. eks. ikke skille kæden fra hinanden – og så er du allerede i problemer fra start. 

Skal den males?

I såfald bør du være opmærksom på at der er noget bestemt maling som du SKAL bruge. Du kan ikke bare slibe malingen af og så give den med en hvilken som helst spraydåse – det kommer til at holde, men ikke for evigt. Det vil desværre begynde at krakelere med tiden og så skal du bare gøre det igen. 

Har du udstyret?

Alle der renoverer cykler ved at det er udstyret der gør hele forskellen. Du har selvfølgelig din Nutcase GEN3, men har du cykeltasker til at have alle dine sommerting i? Har du lygter på cyklen der kan lyse langt, men som stadig ser flotte ud? 

En sidste ting. Hvis du cykler meget gør du klogt i at kunne lappe din cykel selv – derfor er det værd at lære.

Hvis der er én ting vi danskere er kendt for over hele verden, så er det at være helt tosset med at cykle rundt om sommeren. Vi har faktisk fået bygget et internationalt brand op om at være glade for at cykle, ret imponerende når man tænker over det. 

Om det er det faktum at Danmark er kold halvdelen af året så vi er ekstra glade når vi endelig kommer ud, eller om det er fordi Danmark er helt flad og nem at cykle rundt i er ikke til at sige – én ting kan dog slåes fast, vi går virkelig meget op i vores cykler.

Man skal ikke kigge længe rundt i byerne- eller på landevejene før man ser nogle der enten er ude på sin gamle og klassiske vintagecykel eller nogle der mest af alt lignede et par cykelryttere fra touren der er faret vildt. 

Uanset hvilken en af kategorierne du selv mener at du falder i, så bør du allerede nu overveje at gøre cyklen sommerklar, så du spiller for at bruge dyrebare soltimer på det, når sommeren kommer endeligt. 

Sådan gør du cyklen sommerklar

Den første ting du bør gøre er at vurdere hvad det helt præcist er der skal fikset på cyklen, der er ikke nogen grund til at skille hele cyklen ad, hvis ikke du kan optimere et eller andet i processen. 

Du bør desuden være klar over at cykler er ret komplekse og faktisk kræver en del specialværktøj der udelukkende er til cykler – hvis ikke du har dem kan du f. eks. ikke skille kæden fra hinanden – og så er du allerede i problemer fra start. 

Skal den males?

I såfald bør du være opmærksom på at der er noget bestemt maling som du SKAL bruge. Du kan ikke bare slibe malingen af og så give den med en hvilken som helst spraydåse – det kommer til at holde, men ikke for evigt. Det vil desværre begynde at krakelere med tiden og så skal du bare gøre det igen. 

Har du udstyret?

Alle der renoverer cykler ved at det er udstyret der gør hele forskellen. Du har selvfølgelig din Nutcase GEN3, men har du cykeltasker til at have alle dine sommerting i? Har du lygter på cyklen der kan lyse langt, men som stadig ser flotte ud? 

En sidste ting. Hvis du cykler meget gør du klogt i at kunne lappe din cykel selv – derfor er det værd at lære.