Gør morgenmaden til en sjov oplevelse for børn

Der advares med det samme. Dette er ikke en politisk korrekt artikel om sund og nærende mad til søde og velopdragende børn, der med glæde sætter sig ned og spiser alt hvad der bliver sat foran dem. Sådanne børn har jeg ikke selv. Tilgengæld har jeg 2 børn, der elsker at stå i et køkken og lave mad. Enten alene eller også gør vi det sammen. Selv tror jeg det er vejen frem, hvis man skal have et godt og afslappet forhold til mad som man gerne vil give videre til sine børn. 

Grønne pandekager

Et stort hit her er grønne pandekager. Det er helt almindelig pandekager tilsat lidt farve. Det kræver lidt som voksen at sætte tænderne ned i en irgrøn pandekage men børnene både elsker at lave og spise dem. Lav en dej og brug en Morgenmads Dispenser til opbevaring. Du kan lave en dej til flere dage. Eller du kan lave alle pandekagerne på en gang og opbevare dem. Børn ned til 4-5 år kan være med til lave dejen og bage pandekager. Man kan jo hvis der skal være lidt sundt, tilsætte lidt banan eller pynte med jordbær, hindbær eller blåbær. Husk at lære dem at vende pandekagerne i luften.

Lad dem deltage

Lad børnene deltage. Ja det tager længere tid og ja nogle gange skal der bare noget mad på bordet hurtigt. Men så gør det i weekenden, hvor der er mere tid. Undgå at de få alle de kedelige opgaver men lad dem også prøve noget af det sjove. Alt efter alder selvfølgelig. Min søn stod i en alder af 8 spiltter Hans Jørgen og lavede æg og bacon og ville overraske med morgenmad. Det havde han næppe gjort, hvis han ikke havde lavet det mange gange før, hvor jeg havde været i køkkenet. Og ja der ryger et par ekstra æg, der skal vaskes flere tallerkner op og måske bruges tid på lidt mere rengøring. Men alt i alt har i haft en hyggelig og sjov morgen, hvor i sammen har nydt et måltid mad sammen.

Hvis i har travlt om morgenen, så undersøg om der er noget af morgenmaden du kan forberede om aftenen, så det er nemmere den næste dag. Hvis du kan bruge 5 min om aftenen og spare dem om morgenen, er det ofte de 5 min der gør forskellen på en travl og en hyggelig morgen.

 

Der advares med det samme. Dette er ikke en politisk korrekt artikel om sund og nærende mad til søde og velopdragende børn, der med glæde sætter sig ned og spiser alt hvad der bliver sat foran dem. Sådanne børn har jeg ikke selv. Tilgengæld har jeg 2 børn, der elsker at stå i et køkken og lave mad. Enten alene eller også gør vi det sammen. Selv tror jeg det er vejen frem, hvis man skal have et godt og afslappet forhold til mad som man gerne vil give videre til sine børn. 

Grønne pandekager

Et stort hit her er grønne pandekager. Det er helt almindelig pandekager tilsat lidt farve. Det kræver lidt som voksen at sætte tænderne ned i en irgrøn pandekage men børnene både elsker at lave og spise dem. Lav en dej og brug en Morgenmads Dispenser til opbevaring. Du kan lave en dej til flere dage. Eller du kan lave alle pandekagerne på en gang og opbevare dem. Børn ned til 4-5 år kan være med til lave dejen og bage pandekager. Man kan jo hvis der skal være lidt sundt, tilsætte lidt banan eller pynte med jordbær, hindbær eller blåbær. Husk at lære dem at vende pandekagerne i luften.

Lad dem deltage

Lad børnene deltage. Ja det tager længere tid og ja nogle gange skal der bare noget mad på bordet hurtigt. Men så gør det i weekenden, hvor der er mere tid. Undgå at de få alle de kedelige opgaver men lad dem også prøve noget af det sjove. Alt efter alder selvfølgelig. Min søn stod i en alder af 8 spiltter Hans Jørgen og lavede æg og bacon og ville overraske med morgenmad. Det havde han næppe gjort, hvis han ikke havde lavet det mange gange før, hvor jeg havde været i køkkenet. Og ja der ryger et par ekstra æg, der skal vaskes flere tallerkner op og måske bruges tid på lidt mere rengøring. Men alt i alt har i haft en hyggelig og sjov morgen, hvor i sammen har nydt et måltid mad sammen.

Hvis i har travlt om morgenen, så undersøg om der er noget af morgenmaden du kan forberede om aftenen, så det er nemmere den næste dag. Hvis du kan bruge 5 min om aftenen og spare dem om morgenen, er det ofte de 5 min der gør forskellen på en travl og en hyggelig morgen.