Har du hørt om maskne – det nyeste modefænomen?

For ikke så længe siden lærte jeg om et nyt skønhedsbegreb, jeg ikke havde hørt før. Det hedder maskne, og er en sammentrækning af ordene maske og akne.

Har du fået en idé om, hvad det handler om?

Ellers giver jeg dig gerne et par ledetråde.

Første ledetråd er corona. Og hvad fulgte med corona? Det gjorde maskerne, eller mundbindene, som det jo egentlig er.

Og hvad fulgte med mundbindene? Jo, det gjorde så hudirritationerne, eller aknen. Og deraf kommer det nye ord, tadaa: Maskne.

Trenden, som i øvrigt er ganske uønsket for de fleste, er ikke særligt langt fremme herhjemme i Danmark. Dels fordi det ikke er særlig længe, vi har haft et påbud om at bære mundbind, og dels fordi det jo også kun er i enkelte situationer, det er påbudt.

It\’s a thing

Men i blandt andet USA er maskne åbenbart en reel ting.

Udfordringerne kommer tilsyneladende, når huden har været lukket inde i et godt stykke tid bag et mundbind.

Det ses som hududfordringer og akne på hagen, omkring munden og ved kæben – med andre ord, de steder hvor mundbindet har siddet.

Selvom det kan være lidt irriterende med sådan nogle hududfordringer, så er det dog ganske uskadeligt, og selvfølgelig er det vigtigt at følge myndighedernes påbud om mundbind, selvom det kan forårsage lidt urenheder. Men vi ved alle, hvad der er vigtigst i det store hele.

Heldigvis er der jo åbenbart også en del ting man kan gøre, hvis man har fået akne eller urenheder i ansigtet. Jeg kan se, at eksperter anbefaler, at man behandler huden varsomt, sådan så den ikke bliver mere irriteret. Man skal altså ikke skrubbe løs med en udtørrende sæbe, men derimod prøve at lade huden hele  – ligesom det også normalt gælder, hvis man er ramt af akne eller urenheder. Det handler om at få huden tilbage i balance og at styrke hudens egen naturlige barriere.

Derudover kan det være en god idé at vælge et mundbind af et materiale, der ikke generer huden for meget. Her kan et godt valg være et blødt stofbind, men det kræver dog, at du kan finde et stofbind, som yder den korrekte beskyttelse og er i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger.

 

Vil du gerne læse mere om mode, brand og trends? Så kan du tage og klikke dig ind her på hjemmesiden HIPFOX, hvor du finder et udvalg af forskellige tekster inden for disse kategorier.

For ikke så længe siden lærte jeg om et nyt skønhedsbegreb, jeg ikke havde hørt før. Det hedder maskne, og er en sammentrækning af ordene maske og akne.

Har du fået en idé om, hvad det handler om?

Ellers giver jeg dig gerne et par ledetråde.

Første ledetråd er corona. Og hvad fulgte med corona? Det gjorde maskerne, eller mundbindene, som det jo egentlig er.

Og hvad fulgte med mundbindene? Jo, det gjorde så hudirritationerne, eller aknen. Og deraf kommer det nye ord, tadaa: Maskne.

Trenden, som i øvrigt er ganske uønsket for de fleste, er ikke særligt langt fremme herhjemme i Danmark. Dels fordi det ikke er særlig længe, vi har haft et påbud om at bære mundbind, og dels fordi det jo også kun er i enkelte situationer, det er påbudt.

It\’s a thing

Men i blandt andet USA er maskne åbenbart en reel ting.

Udfordringerne kommer tilsyneladende, når huden har været lukket inde i et godt stykke tid bag et mundbind.

Det ses som hududfordringer og akne på hagen, omkring munden og ved kæben – med andre ord, de steder hvor mundbindet har siddet.

Selvom det kan være lidt irriterende med sådan nogle hududfordringer, så er det dog ganske uskadeligt, og selvfølgelig er det vigtigt at følge myndighedernes påbud om mundbind, selvom det kan forårsage lidt urenheder. Men vi ved alle, hvad der er vigtigst i det store hele.

Heldigvis er der jo åbenbart også en del ting man kan gøre, hvis man har fået akne eller urenheder i ansigtet. Jeg kan se, at eksperter anbefaler, at man behandler huden varsomt, sådan så den ikke bliver mere irriteret. Man skal altså ikke skrubbe løs med en udtørrende sæbe, men derimod prøve at lade huden hele  – ligesom det også normalt gælder, hvis man er ramt af akne eller urenheder. Det handler om at få huden tilbage i balance og at styrke hudens egen naturlige barriere.

Derudover kan det være en god idé at vælge et mundbind af et materiale, der ikke generer huden for meget. Her kan et godt valg være et blødt stofbind, men det kræver dog, at du kan finde et stofbind, som yder den korrekte beskyttelse og er i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger.

 

Vil du gerne læse mere om mode, brand og trends? Så kan du tage og klikke dig ind her på hjemmesiden HIPFOX, hvor du finder et udvalg af forskellige tekster inden for disse kategorier.